Blogg

RSS

Regelbunden service från ventilationsfirma i Stockholm

21 jul 2022

Med hjälp av en kompetent ventilationsfirma i Stockholm, försäkrar man sig om att ha tillgång till ren, fräsch luft i lokalerna med regelbundet utförd service.

Om ni anser att det är dags att kontakta en ventilationsfirma i Stockholm, bör ni se er om efter en firma som har gott renommé och som kan visa exempel på vad de tidigare gjort. Ofta går det att lita på en firma som har funnits i många år och som fortsätter att leverera, så att säga.

Be dem undersöka ert ventilationssystem för att se om där är några fel som behöver rättas till. Många gånger kan det räcka att man gör små justeringar på det befintliga systemet för att det ska fungera bra igen. Är det ett äldre system så gör man kanske klokast i att byta ut det helt och hållet.

En ventilationsfirma som har koll på luften

Bra luft i lokalerna är väldigt viktigt, oberoende var man befinner sig – må det vara en klubblokal, ett kontor eller en skola. Det är alltid viktigt att ombesörja ventilationen för att undvika problem såsom allergier, fuktskador och så vidare. Kraven skiljer sig åt mellan fastigheter anpassade till olika verksamheter.

Regelbunden OVK-besiktning kommer att fastställa skicket på ventilationssystemet och de åtgärder som behöver vidtas. Ska ni anlita en ventilationsfirma i Stockholm, se till att de får tillfälle att kika på er befintliga ventilation och be om råd om åtgärder och ni är garanterade ren och fräsch luft i era lokaler under lång tid framöver.

Smidesverkstad i Stockholm – mer än bara smide

16 jul 2022

Ni hittar en smidesverkstad i Stockholm som lagar och reparerar men även utför specialbeställningar och designar åt er i flera olika ändamålsenliga material.

Att veta vart man ska vända sig när man behöver ha tag i en smidesverkstad i Stockholm är lika med trygghet. Ett extra plus är att veta att samma smidesverkstad har kompetenser som sträcker sig bortom enbart smide. Ni hittar i själva verket en verkstad med flera års erfarenhet av såväl traditionellt smide som svetsning och byggtjänster.

Känn er fria att använda rotavdraget när ni väljer att anlita en hantverkare att fixa till lite där hemma. Bra att veta är också att ni har anlitat en firma med mycket bra kvalitets- och miljötänk, så här görs inget halvdant och man arbetar i material som har förhållandevis liten miljöpåverkan.

En flexibel och mångsidig smidesverkstad

Er verkstad kan med stor framgång utföra svetsning i titan, aluminium och rostfritt stål. Men denna verkstad lagar inte bara räcken, utan de kan även på kundens begäran bygga möbler i stål i unik design. Så det kan säkert vara ett riktigt guldläge att fråga dem om det går att fixa något sådant när de ändå är igång.

Gör era specialbeställningar hos er lokala smidesverkstad i Stockholm och känn er trygga med att ni har att göra med en pålitlig samarbetspartner som redan hjälpt åtskilliga privatpersoner och företag i både Stockholm och omnejden. Boende och företag i trakten och kringliggande orter behöver sällan titta längre bort, då hjälpen finns på hemmaplan.

Förbättra din ventilation i Stockholm

14 jul 2022

När luften börjar bli dålig inomhus är det hög tid att kontrollera sin ventilation i Stockholm, så att man verkligen får ren luft att inandas i sin lägenhet.

I stora städer med mycket avgaser och utsläpp är det kanske ännu viktigare än annars att ventilationen i huset fungerar. Folk med allergier är extra utsatta om luften är dålig, men även om man inte har några luftrörsproblem, kan man ändå få huvudvärk om det är syrefattig luft. Se till att alla i huset mår bra, och se över ventilationen snarast om ni är lite hängiga.

Ibland går någon del av fläktsystemet sönder, och det är faktiskt inte säkert att man märker det. Det finns något som heter OVK, obligatorisk ventilationskontroll, och det ska göras med vissa mellanrum i bland annat hyreshus och offentliga lokaler. Det finns en orsak till det. Där många människor vistas måste luften hålla god kvalitet.

Ventilation kollas av proffs

Det är certifierade inspektörer som håller koll på luften. Det behöver inte vara fel på fläktarna, för det kan lika gärna vara smuts i ventilationsrören som orsakar dålig luft. Man kan hitta både fågelfjädrar och döda insekter när man inspekterar en ventilationsanläggning. I mörker och fukt trivs mikrober, och de följer med i ventilationsrören.

Det är därför viktigt att rengöra fläktar och byta filter. Bakom fläktgallret kan det dölja sig en hel del smutspartiklar som sedan följer med ut i luften vi andas. Låt din anläggning kollas upp av riktiga proffs, för det är en investering i din hälsa. Fixa din ventilation med hjälp av detta företag: ventilationstockholm.nu

Rörmokare i Stockholm fixar rören i ett nafs

4 jul 2022

Rörmokare i Stockholm kan man räkna med när det är stopp i rören. Det kan lätt bli det om det inte varit ett stambyte på många år eller om något fastnat.

En rörmokare är bra att ringa om du får stopp i rören. De vet hur de ska gå tillväga för att få loss det som sitter fast eller är i vägen. Andra bra jobb en rörmokare kan göra är att dra rör åt dig om du är i en fas då du bygger nytt eller bygger om. Allt som har med vatten att göra sköter de om.

Tro nu inte att allt en rörmokare gör är att dra rör. De har dessutom koll på allt som har med VVS att göra. Ventilation, värme och sanitet är deras område. De drar in ledningar så att du kan få värme i huset och ser till att du får en bra inomhusmiljö. Därtill kommer de sanitära delarna in.

Rörmokare i Stockholm kommer så fort du behöver dem

Att en rörmokare kommer så fort du behöver dem kan vara en sanning med modifikation. Det är ju inte närsomhelst på dygnet man kan ringa en rörmokare för att få hjälp med en idé man har i sitt huvud. Även om det gäller akut stopp och översvämning på toaletten kan du faktiskt få vänta.

I vissa fall erbjuder en del rörmokare i Stockholm jour. Då kommer de och hjälper dig ur din svåra situation, vilken tid på dygnet det än är. Kom i kontakt med en rörmokare här: stockholmsrörmokare.se

OVK – en besiktning i Göteborg för dig som vill ha kvalitet

2 jun 2022

OVK är en besiktning som kan utföras av flera företag i Göteborg. Se till att få den bästa att komma till din fastighet. En kunnig och noggrann person.

Du kanske tänker att det vore bra om det kom någon som gjorde en besiktning, som inte var så noggrann. Allt för att slippa göra några förändringar och lägga ut pengar på att förbättra ventilationen. Men då har du hamnat på fel spår. Det gäller ju din egen fastighet i Göteborg.

Det är inte bara människorna i din fastighet som behöver må bra. Hela byggnaden behöver andas och få in frisk luft. Det är då förändringens vindar ser till att allt är i bästa skick. Din uppgift är att skapa förutsättningar för det. Genom att göra en OVK och ha en bra ventilation, helt enkelt.

OVK besiktning i Göteborg gör det möjligt

Med en OVK-besiktning kan du skapa de möjligheter som ger de bästa förutsättningar för din fastighet. Så fort du får veta att det är något som kan förbättras gör du det. Utan dröjsmål sätter du in de resurser som behövs för att byggnaden ska kunna andas och slippa bli fuktig eller till och med mögla.

Det spelar ingen roll om du hyr ut din fastighet till någon på ett riktigt långt kontrakt. Det är fortfarande du som äger fastigheten som ansvarar för att den är i fullgott skick. Det borde ligga i ditt intresse att den kan hyras ut år efter år så du får tillbaka dina investeringar.

VVS-företag fixar ditt stopp i avlopp

27 feb 2022

Det finns vissa saker i hemmet som verkligen blir ett problem om de inte funkar. Att få stopp i avloppet är en av de sakerna. Det behöver fixas akut, för ett hem utan avlopp funkar inte.

Det finns många saker som man kan göra själv i sitt hem. Det finns också många saker man inte alls kan fixa med själv, utan man behöver en expert som tar hand om det. Stopp i avloppet är en sådan sak som ofta kräver ett proffs. Ibland kan man ha tur och lyckas lösa upp stoppet med hjälp av medel från affären, men långt ifrån alla gånger funkar det. Då kan man behöva hjälp. Det finns duktiga VVS-företag där ute som är experter på att fixa stopp i avlopp. De kan även rycka ut om du har akuta problem med avloppet.

Lös stoppet i avloppet

Att inte kunna använda vatten är mer eller mindre omöjligt i ens vardag. Även om det bara är för en kort stund så hinner man bli påverkad. Så får du problem finns det företag som även kan komma ut och hjälpa dig akut om det kniper. De använder sig av olika hjälpmedel som till exempel en speciell kamera som de skickar ned i rören för att kunna se var problemet sitter. Om det behövs kan man även med hjälp av vatten spola bort problemet. Även för detta har de speciella verktyg. Stoppet i avloppet kommer vara helt borta efter att de har varit där.

Säkra vatten- och avloppssystem med stambyte i Stockholm

12 dec 2021

Stambyte är viktigt att göra för att se över och hålla vatten- och avloppssystem i gott skick. Detta gäller i både lägenhetshus och villor. I Stockholm kan man få hjälp med stambyte.

De rör och ledningar vi har i våra hus som rör vatten och avlopp sitter ju inte direkt öppet och synligt så vi kan se dem. De sitter dolda i väggarna och därför kan det vara svårt att veta exakt vilket skick de är i. För att få veta det kan det vara lämpligt att göra en grundligare undersökning. Detta görs genom en kameraundersökning. En liten kamera förs igenom alla rör så att vi ska kunna se och bedöma vilket skick våra rör och avloppsledningar är i. Ett stambyte är ett stort men också nödvändigt projekt som man ibland behöver göra.

Minska risk för vattenskador

Alla rör och ledningar i våra hus har en begränsad livstid. De håller därmed inte för alltid. Stambyte är till slut något som vi bara måste göra för att inte riskera skador och andra problem med våra avlopp. När dessa stammar och rör är i dåligt skick så behöver de bytas ut mot nya. Det är tidskrävande och svårt att göra detta så det är därför ingenting man själv kan göra. Man behöver ta hjälp av någon som kan utföra stambyte i Stockholm när det är dags. Den främsta anledningen till att byta ut rör och ledningar är för att man vill minska risken för fukt och vattenskador.

När det blir stopp i rören

8 dec 2020

Oavsett om det handlar om duschen eller vasken i köket så kan det ibland bli stopp på grund av olika orsaker, mest handlar det om fett eller hår som fastnat. Vad gör man när stoppet inte lossnar?

När något har fastnat så hårt och man inte lyckas med att få bort det på egen hand, då är det dags att ringa efter någon som kan. För det mesta så brukar man kunna få bort smuts och annat som har fastnat i avloppen på egen hand men ibland går det inte hur mycket man än försöker, då behövs hjälp av proffs. De som arbetar med detta har ofta jour under obekväm arbetstid och man kan alltså ringa till dem även under helger och liknande, om det skulle uppstå akuta situationer som måste lösas på en gång.

Effektiv spolning av avloppet

Letar ni efter företag som kan hjälpa er med avloppsrensning i Stockholm? Om ni letar lite på nätet eller varför inte frågar runt bland vänner efter sådana rekommendationer så borde ni hitta någon ganska snabbt. Med hjälp av en spolbil kan de på ett effektivt och snabbt vis få bort det som har orsakat stoppet i rören. Ofta handlar det om smuts och avlagringar som över tid legat till sig och gör så att vattnet inte tar sig igenom till slut. Men ibland kan det även handla om saker som har trillat ned i rören men som man inte lyckas med att få upp själv.

En rörinspektion sparar pengar

30 apr 2020

Har du funderat på hur stammarna i ditt hus egentligen mår? Många tar för givet att de håller gott skick och att inga åtgärder behöver vidtas. Det man bör veta är att många av de årliga vattenskador som äger rum i Sverige härstammar från äldre rör- och ledningar som sprungit läck - exempelvis som en följd av vintern eller av ålder. Där kan en rörinspektion göra skillnad.

Ett hus kan se välmående ut på utsidan och rent interiört. Byter man ut ytskikten så får man också ett estetiskt tilltalande boende. Det säger emellertid långt ifrån allt om husets egentliga status, skick och mående. Bilden måste nyanseras och andra metoder måste tas till i syfte att säkerställa kvalitet, trygghet och säkerhet.

En rörinspektion är ett gott exempel på där man som husägare sätter sig i förarsätet gällande kostnader. Genom en rörinspektion så får man klara svar och tydliga besked om stammarnas skick och status. Man får även en möjlighet att agera innan olyckan är framme och kan vidta lämpliga åtgärder innan kostnaderna rusar iväg - vilket de tenderar att göra i samband med vattenskador. Ta reda på hur ditt hus mår - boka in en tid för en rörinspektion.

En rörinspektion tar kort tid att göra

Fördelen med en rörinspektion idag är att den sker effektivt. Man behöver inte öppna upp och riva några väggar för att se hur stammarna mår. Idag använder man sig av modern teknik och ska man ge en förenklad version av hur en rörinspektion går till så kan vi säga att man använder sig av längre slangar.

Dessa slangar stoppas in i stammarna och i änden av dessa sitter kameror installerade; dessa möjliggör att företaget kan undersöka allt via en dataskärm utanför huset. Upptäcker man någonting misstänkt så är det bara att backa bandet, se över området ännu en gång och göra en diagnos. Allt detta sammanställs sedan i ett protokoll som du som husägare får efter avslutad undersökning. I detta kommer det även att finnas förslag på eventuella åtgärder.

Vidta åtgärder om nödvändigt

Det är inte bara sättet att inspektera rör som kommit att ändras. Även processen med att reparera sådana har kommit att förändras - och förenklas. Där man förr såg ett stambyte som den enda egentliga åtgärden så har man idag fler alternativ. Ett av de mest gångbara är att utföra en relining.

En relining innebär att man reparerar de befintliga rören inifrån - med en plast som hårdnar. Det innebär konkret att nya rör skapas inuti de befintliga och denna metod har stora fördelar - inte minst sett till de mindre uppoffringar som krävs. Ser man till ett stambyte så måste man gå in genom exempelvis badrumsväggen för att komma åt alla rör och ledningar.

Det innebär således att man även måste betala för en renovering av nämnda badrum i samband med att stambytet sker. En relining och processen för en sådan påminner om hur en rörinspektion ser ut: man går in och lagar rören utan att behöva riva någonting. Det ger en smidigare och billigare resa till ett säkert boende.

Det första steget handlar om att boka tid för en rörinspektion. Hur lösningen sedan ser ut är en fråga för dig och utföraren du anlitar. I vissa fall kan det handla om att ett stambyte är det bästa - och enda - alternativet. I andra kan man klara sig med en relining. Oavsett vilket så är det definitivt bättre än att se en vattenskada komma som en följd av att ett rör spruckit och sprungit läck.

Vem ansvarar vid stopp i avloppet?

29 apr 2020

Har det blivit stopp i avloppet i ditt hem, arbetet eller på en offentlig toalett? Då är frågan vem som egentligen ska ta hand om det, men genom att läsa detta kanske du får en lite bättre bild.

Stopp i avloppet är något av det jobbigaste som kan hända i hemmet. Det skapar mycket frustration och onödiga kostnader. Men är det alltid du som ska betala, eller kan du någon gång slippa den extra kostnaden? Ansvaret vi har för vår bostad varierar beroende på vilken typ det är. Det finns bland annat hyresrätter, bostadsrätter, lägenheter och villor. I vissa fall är det hyresvärdens ansvar, i andra ditt eget. Vid offentliga toaletter finns det oftast en vaktmästare som fixar det eller en ägare av fastigheten som ska kontaktas. Stopp i avlopp i Stockholm kan lösas på många sätt, oftast genom att en avloppsjour kommer ut och hjälper till.

Bostadsrätt och hyresrätt

När det kommer till bostadsrätter så är det ditt eget ansvar som bostadsrättsinnehavare att själv fixa stopp i avloppet innanför dina väggar. Sitter stoppet istället någon annanstans, som exempelvis mellan våningarna till en annan lägenhet, så är det bostadsrättsföreningens ansvar och även de som betalar. Det är lite mer komplicerat vid en hyresrätt. Det står enligt lag att hyresvärden ska stå för underhåll och reparationer under tiden som bostaden hyrs ut. Men däremot är det hyresgästens ansvar om stoppet är orsakat av vårdslöst beteende. Detta måste gå att bevisa för att hyresgästen ska bli skyldig att betala, vilket inte alltid är så lätt. Så beroende på hur skadan uppkommit, skiljer det sig också på vem som bär ansvaret.

Stopp i avloppet i Stockholm för dig med en äganderätt

Har du nyligen tagit steget och köpt ett eget hus, med en fin tomt och en frihet du inte upplevt tidigare? Det blir en helt ny känsla, men också mycket nytt ansvar. När det kommer till äganderätter, alltså en bostad du köpt, med en egen tomt, så ligger ansvaret för avloppen på ägaren. Alltså på dig, som har köpt bostaden. Det är ditt eget ansvar att lösa stopp i avloppet och stå för kostnaden som tillkommer. Men däremot slipper du tjatiga grannar, hyresvärdar som skäller och föreningar som vägrar hjälpa till. Du slipper allt extra besvär. Nu är det kanske bara tjatet från dina barn och din partner som vill kunna gå på toa som vanligt igen. Men det går alltid att lösa.

Varför gör man en badrumsrenovering?

31 jan 2020

Vad ska man tänka på när man gör en badrumsrenovering i Järfälla gällande inredning och ytskikt? Vad är viktigaste prioriteringen och varför gör man egentligen en renovering av badrummet?

Det kan finnas många anledningar till att man väljer att göra en badrumsrenovering i Järfälla. Man kanske har ett för litet badrum och vill bygga större, man kanske vill byta ut badkaret mot en duschkabin eller annan ändring i möblemang eller så kanske man tröttnat på ytskiktet och vill byta till något modernare. Vilken anledning som än finns till att man vill renovera i sitt badrum så kan renoveringen ändå bli ganska stor eftersom det är viktigt att fuktspärren är tät så att ingen fukt kan tränga ner i byggnaden. Och om anledningen till renoveringen är just att det finns en vattenskada eller ett mögelangrepp så får man förbereda sig på en renovering som kostar rejält med både tid och pengar.

Hur bör man tänka när man renoverar?

När man ska renovera sitt badrum så är det klokt att börja med att fundera ut vad man vill ha när det kommer till funktioner och hur man vill placera dessa. Kanske vill man byta ut ett badkar mot en duschkabin och därmed också få plats med en tvättpelare. Eller så är renoveringen helt av kosmetiskt syfte och man vill få in andra material eller färger i rummet. Men i badrum så gäller detsamma som i kök: funktion går före skönhet. En toalettstol som är placerad trångt eller en duschkabin som man nästan inte kan röra sig i kommer med tiden bli jobbigare än om färgen på kaklet är i fel nyans. Men man kan också få både skönhet och funktion. Detta under många år framöver, om man bara tänker igenom ordentligt hur man vill ha det i badrummet.

Hur får man ett snyggt badrum?

Efter att man planerat funktionerna som man vill ha i badrummet och gjort allting rätt när det kommer till våtrumsrenovering, nämligen rätt golv och tätning, så kommer man fram till det roligaste momentet, nämligen ytskiktet. Kanske väljer man en våtrumsmatta eller kakel och klinker. Eller så väljer man en lite ovanligare design med träpaneler. Vad man än väljer så är det viktigt att även här välja funktion när det kommer till fuktkänslighet, lätthet att rengöra, behagligt att stå på och luta sig emot och hur belysningen fungerar i kombinationen med ytskiktet. Kanske blir det för mörkt eller för ljust.

Har du fått stopp i avlopp?

21 dec 2019

Har du fått stopp i dina avlopp? Innan man vet att man har hela stammar, bör man ta kontakt med ett spolningsföretag som tar reda på hur det står till med stammarna. Det är ju ingen idé att spola stammarna om det ändå är något fel på dem. Därför bör en rörmokare gå in med en kamera och ta sig en ordentlig titt på stammarna innan de spolar dem. Endast på det sättet kan man förvissa sig om att allt står rätt till och kanske också vad det är som orsakar stoppet.

Vad är det då som händer när det blir stopp i avlopp? Har man inte rensat golvbrunnar tidigare så kanske man inte vet vad det är som fastnar där. Det mesta som brukar fastna i golvbrunnar är hårrester och hårtestar. Det kan fastna skräp jord från smutsiga skor och hårspännen. I diskhon i köket är det mest fett som fastnar och orsakar stopp i avloppet där. Därför ger vi här de flesta tipsen om hur man kan förebygga stopp i avlopp.

 • Torka bort fett med papper – allt fett som används i kastruller och stekpannor ska torkas rena från fett med hushållspapper som lätt suger upp fett som används. Sedan slänger man ju pappret i soporna.
 • Samla allt hår i duschen – när man duschar bör man samla upp allt hår som samlas i golvbrunnen. På så sätt hamnar håret inte i avloppsröret där det kan sätta stopp för avloppet att rinna bort.
 • Skaffa en hårfälla – det lättaste sättet att samla upp allt hår är att skaffa en hårfälla som man lägger över avloppsröret. Då kan man sedan bara samla upp allt som har samlats där och slänga det.
 • Rensa ur avloppsrör i diskmaskinen – man kan skruva loss det vattenlås som finns under diskbänken. Avloppsröret går som i en sväng ner, med ett lock undertill som man kan skruva av och diska. Gör man det regelbundet så samlas det inte en massa som kan stoppa avloppet från att rinna ner.
 • Släng i soporna – inte i toan – allt som inte är fekalier och toapapper ska slängas i soporna. Det inbegriper all tamponger, bindor, trosskydd, fimpar, snusprillor och en massa andra saker som folk brukar slänga i toan. Bara för att man inte ser dem när man spolar innebär det inte att de försvinner. De åker med i avloppsvattnet. De skadliga kemikalier som finns i fimpar, snus och bindor åker med i vattnet och fångas inte upp i reningsverken.

Hur rengör man sin ventilation?

21 okt 2019

Har du tittat i din ventilation på den sista tiden? Om inte är det dags för att titta in i dem. Du kanske kommer att märka att de är fulla med svart damm. Särskilt troligt är det om det är länge sedan som du gjrode något åt dem. Men det gör inget, så länge som du tar bort det svarta dammet. Ligger det kvar kan de påverka din och allas hälsa som bor i bostaden. Här tar vi upp hur du lättast rengör sina ventiler.

Det är om du kan dammsuga ventilerna lätt. Gör du detta ofta är dammsugning bland det bästa som du kan göra. Är det länge sedan som du rengjorde ventilerna, kan det krävas en större operation ifall du ska få rena ventiler. Då kan du behöva en smal borste som gör så att du får bort allt ludd och allt damm som kan finnas inuti ventilerna.

Du behöver:

 • en flasborste
 • en ren trasa
 • en liten hink med vatten och såpa
 • en sprutflaska med vatten och matsprit
 • en mjuk svamp

Så gör du

 1. De allra ventiler har en kåpa som skyddar den. Den bör du först ta bort. Sedan ser du hur det ser ut inuti ventilen. Om det ligger en massa damm som är full med fett, bör du avlägsna dem . Lättast gör du det med flaskborsten. Den kommer åt mellan springor. Se upp, så att du inte får på dig allt damm när du borstar bort det med flaskborsten.
 2. När du väl har fått bort allt damm, kan du här antingen ta med en mjuk svamp som du har sköljt i vattnet med såpan och sedan torkar du rent i och kring hela ventilen. Om det luktar i ventilen kan du spruta med vattnet blandat med matsprit. Sedan torkar du rent med den rena trasan.
 3. När ventilen är ren, rengör du sedan kåpan som skyddar ventilen.
 4. När du sedan har rengjort både ventilen och skyddskåpan, lägger du på skyddskåpan på ventilen. Och vidare sedan till nästa.

Detta bör göras minst en gång om året. Beroende förstås hur mycket ni vistas hemma och hur många som bor i bostaden, ju fler, desto oftare bör man rengöra sina ventiler. Som sagt, om man är duktig och rengör sina ventiler ofta, kan man lätt bara dammsuga dem, men det innebär att man dammsuger dem minst en gång i månaden för att det ska vara tillräckligt för att hålla ventilerna rena.

Behöver du VVS i Stockholm?

17 okt 2019

Har du behov av en rörmokare i Stockholm? Slår man upp vilka företag som erbjuder VVS-arbeten i Stockholm får man bra mycket över 500 träffar. Det kan vara svårt att välja en rörmokare utifrån ett så stort antal. Så när man behöver ett arbete som har med VVS att göra, hur ska man veta vilka hantverkare som är bra? Det finns ju en hel del dåliga exempel på rörmokare som har gjort underliga saker. Här är referenser det viktigaste, och att inte vara rädd för att betala en peng för arbetet.

När man vill få tag i en bra och duktig rörmokare så bör man inte gå efter priset, utan gå efter vem eller vilka det är, som har bra referenser, eftersom om man väljer fel rörmokare, kan man bli tvungen att göra om hela arbetet, och då kostar det ännu mer. Man vet ju att det finns hantverkare av helt olika slag, som fuskar och inte bryr sig om att göra arbetet ordentligt. Tyvärr är det de som inte tar så mycket betalt.

Välj duktiga VVS-montörer i Stockholm

Hitta de duktiga VVS-montörerna i Stockholm

Känner man inte redan nu till någon som har de bästa referenserna, kan man alltid googla "VVS Stockholm" om man behöver en VVS-montör just i Stockholm. Annars skriver in man in den ort efter "VVS" i Googles sökfält. Detta för att Googles sökmotorer letar igenom vilka hemsidor som man har angett att de erbjuder VVS-tjänster just i Stockholm. När man har kontrollerat referenserna, börjar bilden klarna, vilka hantverkare och VVS-montörer som har de bästa referenserna. Som sagt är det bättre att betala ett högre pris, men få en duktig VVS-montör som gör ett bra arbete, än att välja någon som tar ett lågt pris, men som inte gör arbetet särskilt bra.

Krångligt att reklamera arbete

Det är nämligen relativt krångligt att reklamera ett arbete som man inte är nöjd med. Men skulle det ske, är det viktigt att så snart som möjligt tala om det för den VVS-montör som man inte är nöjd med. Då ger man den VVS-montören en chans att rätta till det som har blivit fel, och det är det mest juste att göra i den situationen. Har man tur, kan rörmokaren rätta till det på en gång och det behöver inte bli så långdragen process, så att arbetet blir bra. Skulle det inte hända, att rörmokaren vill ställa till rätta det som man inte är nöjd med, bör man absolut anmäla det till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN). Det är ett statligt organ, dit man kan klaga om det är något man inte är nöjd med. De har nämligen befogenhet att bestämma om man ska betala för eländet eller ej. Och de har samma befogenhet som en domstol att avgöra i tvister. Det är därför det är så viktigt att vara noga med vilken VVS-montör som man väljer i Stockholm. Läs mer här.

← Äldre inlägg