Blogg

RSS

Välja rätt värmepump i Södertälje: En guide

13 Feb 2024

Att överväga installation av en värmepump är ett stort steg mot en mer energieffektiv och kostnadsbesparande vardag. Speciellt i Södertälje, där variationerna i klimat ställer höga krav på hemmets uppvärmningssystem. Att hitta rätt värmepump anpassad efter just dina behov kan dock kännas överväldigande. Här guidar vi dig genom processen med hjälp av svar på några av de vanligaste frågorna.

Det finns ingen universallösning när det kommer till val av värmepump. Nyckeln till ett framgångsrikt köp är att förstå de unika behoven hos ditt hushåll samt de specifika förutsättningarna för ditt boende. Faktorer såsom bostadens storlek, energiförbrukning och lokala geologiska förhållanden spelar en avgörande roll. Att identifiera dessa behov hjälper dig att hitta en värmepump som effektiviserar din energianvändning och minskar dina kostnader på lång sikt.

Kända märken erbjuder trygghet

När det kommer till tillverkare av värmepumpar i Södertälje, är det ofta en god idé att hålla sig till välkända märken. Mitsubishi, Nibe, Panasonic och Toshiba erbjuder produkter som inte bara är energieffektiva utan också hållbara över tid. Dessa märken har etablerat sig på marknaden tack vare sin förmåga att leverera tillförlitlig prestanda och hållbarhet, vilket minskar risken för kostsamma reparationer i framtiden.

Installation: En uppgift för proffsen

Installationen av en värmepump är inte något som rekommenderas att göra på egen hand. För att säkerställa att värmepumpen fungerar optimalt och för att uppnå maximal energieffektivitet, är det viktigt att installationen utförs av en certifierad installatör. Detta garanterar inte bara säkerheten utan även att du får ut det mesta av din investering. En professionell installatör kan även bistå med rådgivning från start till mål och säkerställa att allt från förberedelse till efterkontroll sköts på bästa sätt.

Att välja rätt värmepump i Södertälje är en investering i både din ekonomi och miljön. Genom att noggrant överväga dina behov och välja en pålitlig tillverkare, samt förlita dig på expertis vid installationen, kan du njuta av en mer energieffektiv och kostnadseffektiv uppvärmning av ditt hem.

Mögelsanering är viktigt om du bor i Stockholm

1 Oct 2023

Mögelsanering i Stockholm är en sak att ta i beaktande. Ju fler hus eller lägenheter som genomgår en adekvat och effektiv mögelsanering desto bättre.

Har du råkat ut för att ditt hus drabbats av mögel vet du vad det vill säga. Som ett brev på posten kommer sjukdomar för dem som bor där. Det kan röra sig om huvudvärk eller trötthet. Klåda och irriterande ögon kan även det vara ett tecken på att allt inte står rätt till.

I de flesta fall kan det räcka med att man har ett bra ventilationssystem för att förhindra att det bildas mögel. När det gäller själva uppkomsten av fukt och mögel så finns det vägar att gå för att förhindra att det utvecklas till en bedrövlig historia som behöver saneras.

Från början är det tal om en bra dränering så att fukten inte får fäste i byggnaden. Ett sätt att förebygga är att du ser till att du har dränerat med jämna mellanrum. Det vill säga en sådär tjugo till trettio år emellan. Inte så ofta men viktigt att det faktiskt görs i tid.

Mögelsanering i Stockholm ger ringar på vattnet och en bättre hälsa

En effektiv mögelsanering genomförd av ett välrenommerat företag ger således alla som bor i huset en större möjlighet att bevara sin hälsa. Bor det friskare människor i byggnaden kan du vara säker på att det blir ett bättre ställe att bo på. Alla kommer att höra talas om huset där det är rent och mögelfritt.

Att ett hus eller en byggnad är väl omhändertagen kommer att ge ringar på vattnet. Vill många människor bo i just den byggnaden du har hand om blir den attraktiv och det i sin tur kan innebära att du kan ta ut en högre hyra. Det handlar ju alltid om tillgång och efterfrågan.

Dessa aspekter kan lika gärna gälla om du har en byggnad i Stockholm där många människor arbetar på dagarna. Eller nätterna med för den delen. Det skulle ju kunna vara ett sjukhus eller en byggnad där brandkår och andra utryckningsfordon är installerade och beredda dag och natt. Där är mögelsanering extra viktigt.

Ta hjälp med mögelsanering genom att klicka in på https://www.mögelsaneringstockholm.nu.

Installera ventilation efter användningsområde i Västerås

28 Jun 2023

Att ha rätt ventilation är avgörande för att din fastighet i Västerås ska må bra. För att uppnå bästa resultat är det viktigt att välja rätt typ av ventilation som passar ditt användningsområde. Dåliga ventilationssystem kan leda till hälsoproblem, som till exempel fuktskador och mögel, vilket kan påverka både dig och dina nära och kära.

Varför är ventilation så viktigt?

Att ha ett effektivt ventilationssystem i din fastighet är inte bara avgörande för att upprätthålla en hälsosam inomhusmiljö, det kan också skydda dig och din personal från farliga ämnen. Om du driver ett företag kan du behöva ventilera bort damm och andra skadliga partiklar som kan orsaka sjukdomar. I vissa branscher, som i kemiska fabriker, kan dålig ventilation också öka risken för explosioner och brand.

Olika typer av ventilation

Det finns flera olika typer av ventilation som passar olika användningsområden. I en bostad kan du ha en fläkt med filter ovanför spisen, en fläkt utan filter i badrummet och ventilationshål i övriga rum. På större företag kan ventilationssystemen vara mycket mer avancerade och inkludera filter som är stora som gäststugor, samt kanaler som sträcker sig från fastighetens insida och ut. Dessa kanaler kan vara så stora att du till och med kan krypa runt i dem.

Håll ditt hem torrt och skyddat med dränering i Västerås

15 Jun 2023

Drömmer du om ett hem fritt från fuktproblem? Fukt kan lätt tränga in och orsaka en mängd problem. Lyckligtvis finns det en enkel lösning - dränering i Västerås.

Fuktproblem i hemmet kan vara en mardröm för varje husägare. Detta allvarliga problem kan leda till en mängd problem och sprider sig ofta snabbt, vilket kan i sin tur orsaka mögel. Som bekant är det inte hälsosamt att leva i en miljö med mögel, och det kan vara både kostsamt och komplicerat att åtgärda. Genom att vidta åtgärder i förebyggande syfte kan man dock undvika dessa problem. Dränering i Västerås är en effektiv åtgärd för att skydda ditt hem från fukt. Det bästa är att genomföra dräneringen innan problemet uppstår.

Anlita en professionell dräneringsfirma

Många husägare föredrar att göra saker själva i sitt hem, men det finns vissa saker som man helt enkelt inte kan göra på egen hand. En dränering är ett sådant exempel. För att genomföra dränering krävs hjälp av specialmaskiner och omfattande kunskap. Genom att anlita en professionell dräneringsfirma kan du få jobbet gjort rätt från början. De har de rätta verktygen och erfarenheten som krävs för att genomföra en korrekt dränering. Dessutom kan du ha rätt till rotavdrag om du anlitar ett företag. Att genomföra en dränering kan vara en dyr investering, men i längden kommer du att tjäna på att skydda ditt hem från fuktproblem och undvika kostsamma reparationer.

  • Fukt kan orsaka allvarliga problem
  • Att dränera i Västerås skyddar ditt hem
  • Anlita en professionell dräneringsfirma för bästa resultat
  • Håll fukten borta med dränering i Västerås

Fukt är en allvarlig fråga för många husägare och kan orsaka allvarliga problem om den inte åtgärdas i tid. Genom att genomföra dränering i Västerås kan du skydda ditt hem från fuktproblem och undvika kostsamma reparationer i framtiden. Genom att anlita en professionell dräneringsfirma kan du vara säker på att jobbet utförs korrekt och effektivt. Med rätt verktyg och erfarenhet kan de skydda ditt hem från fuktproblem och hålla ditt hem torrt och säkert för dig och din familj.

Rörmontering i Solna - säkerställer problemfritt vattenflöde

30 May 2023

Som fastighetsägare eller hyresgäst är det viktigt att alltid se till att vatten- och avloppssystemen fungerar korrekt. För att säkerställa detta är det en god idé att anlita en erfaren rörmokare i Solna. En rörmokare är ansvarig för att se till att allt fungerar som det ska inom fastigheten, med fokus på ventilation, värme och sanitet.

VVS – Ventilation, värme och sanitet

VVS är en förkortning för ventilation, värme och sanitet. Detta är tre viktiga områden som behöver fungera korrekt inom en fastighet. Ventilation är av största vikt eftersom en bristfällig ventilation kan leda till en mängd hälsoproblem, såsom huvudvärk, trötthet och allergier. Därför är det viktigt att rörmokaren har full kontroll över ventilationen inom fastigheten.

En erfaren rörmokare vet hur man undviker avloppsproblem

Som hyresgäst eller fastighetsägare kan det hända att du spolar ner saker som inte hör hemma i avloppet, vilket kan leda till stopp i rören. Om detta inträffar är det viktigt att snabbt kontakta en rörmokare som har erfarenhet och kunskap om hur man löser avloppsproblem. För att undvika dessa problem i framtiden bör du undvika att spola ner saker som inte hör hemma i avloppet. Endast toalettpapper och organiskt material bör spolas ner för att undvika stopp i rören.

En rörmokare i Solna vet hur man undviker rörproblem

Om du upplever problem med rörledningarna är det viktigt att kontakta en erfaren rörmokare som har kunskap om hur man undviker dessa problem i framtiden. Ett vanligt problem med rörledningarna är läckage, vilket kan leda till fuktskador och mögelproblem. Detta kan i sin tur leda till hälsoproblem för de som vistas i fastigheten. En erfaren rörmokare i Solna kan säkerställa att rörledningarna fungerar korrekt och att eventuella problem hanteras på ett effektivt sätt.

Rörmokare på Lidingö - professionell hjälp med installationen

26 May 2023

Är du trött på att försöka installera dina vitvaror själv och sedan få problem med vatten- och elledningar? Det är lätt att beställa produkter online, men det kan vara en utmaning att installera dem själv. Du behöver en professionell rörmokare på Lidingö som kan utföra installationen åt dig.

Fördelar med att anlita en rörmokare på Lidingö

När det gäller installation av vitvaror som tvättmaskiner och värmepumpar är det viktigt att det utförs på rätt sätt. Felaktig installation kan leda till allvarliga problem som vattenläckor och kortslutningar. Därför är det viktigt att anlita en rörmokare på Lidingö som är behörig för att arbeta med våtrumsinstallationer.

En modern rörmokare, som numera kallas VVS-tekniker, har en bred kompetens och kan utföra olika typer av installationer. De är experter på allt som har med Värme, Vatten och Sanitet att göra. Det innebär att de kan installera och reparera allt från vattenlås till kylanläggningar.

Dygnet runt-jour - hjälp när du behöver det som mest

Vi vet alla hur stressigt det kan vara när något går sönder eller slutar fungera. Det är därför som rörmokare på Lidingö erbjuder dygnet runt-jour för att ge dig den hjälp du behöver när du behöver det som mest. Oavsett om det är mitt i natten eller på helgen kan du alltid räkna med att få hjälp.

Anlita en professionell rörmokare på Lidingö idag

Om du behöver hjälp med installation av vitvaror eller reparation av VVS-system, ska du alltid anlita en professionell rörmokare på Lidingö. Med deras breda kompetens och långa erfarenhet är du garanterad en säker och effektiv installation. Så varför slösa tid och energi på att göra det själv? Kontakta certifierade rörmokare på Lidingö idag och få hjälp med installationen.

Rörmokare Södermalm - Så använder du ROT-avdraget för din VVS-service

25 May 2023

Har du problem med dina rör, avlopp eller kanske behöver du installera en ny värmepump? En rörmokare på Södermalm kan hjälpa dig. Som privatperson har du rätt att använda dig av ROT-avdraget för VVS-tjänster. I detta inlägg kommer vi att förklara hur du använder ROT-avdraget för att minska kostnaderna för din VVS-service och vad du ska tänka på när du ska anlita en rörmokare.

Så fungerar ROT-avdraget för rörmokare på Södermalm

ROT-avdraget innebär att du som privatperson kan göra avdrag på arbetskostnaden för VVS-tjänster. Avdraget ligger på 30% och gäller för arbetskostnaden, men inte för materialkostnaderna. För att vara berättigad till avdraget måste du uppfylla vissa krav, som att firman måste ha F-skatt och att arbetet utförs på din bostad. För mer information om ROT-avdraget, besök Skatteverkets hemsida.

Anlita en rörmokare för ditt drömbadrum

Ett badrum är en av de viktigaste delarna av ditt hem, och att renovera det kan göra underverk för ditt boende. En erfaren rörmokare på Södermalm kan hjälpa dig att skapa det badrum du alltid har drömt om. Innan du anlitar en rörmokare, bör du dock skapa en budget och en plan för ditt projekt. Det är också bra att komma ihåg att det alltid finns en risk för oväntade kostnader, så se till att ha en buffert.

Hitta den bästa rörmokaren på Södermalm

För att hitta den rätta rörmokaren på Södermalm bör du söka efter företag som erbjuder kostnadsfria offerter. Dessa offerter ger dig en uppfattning om vad arbetet kommer att kosta och hjälper dig att hitta en firma som passar dina behov och budget.

Rörmokare i Nacka - Så fixar du en läcka hemma

10 May 2023

Har du upptäckt en läcka i ditt hem och behöver snabb hjälp? Då är en bra rörmokare i Nacka precis vad du behöver. De kan snabbt fixa dina trasiga rör och förhindra allvarligare skador.

Föreställ dig att du plötsligt upptäcker att det läcker vatten i ditt hem. Det kan hända när som helst och oftast utan förvarning. Om det inte upptäcks i tid kan det leda till allvarliga vattenskador, vilket kan orsaka mögel- och fuktskador som är både dyra och svåra att reparera.

Rörmokare i Nacka kan hjälpa dig med allt från mindre reparationer till mer omfattande arbeten. Med deras hjälp kan du snabbt få åtgärdat problemet med läckande rör och förhindra att det leder till allvarliga skador.

Rörmokare Nacka - Hjälp med allt från VVS till ventilation

Ett VVS-företag kan hjälpa dig med mycket mer än bara läckande rör. VVS står för Värme, Ventilation och Sanitet, vilket innebär att de också kan hjälpa dig med andra problem i ditt hem.

Har du problem med ventilationen eller känner att det inte blir tillräckligt varmt i huset? Då är det bara att kontakta en rörmokare i Nacka så kan de hjälpa dig med det också.

För att förhindra framtida problem är det också viktigt att regelbundet genomföra underhåll av ditt VVS-system. Rörmokare i Nacka kan hjälpa dig med detta och säkerställa att allt fungerar som det ska.

Om du har problem med läckande rör eller behöver hjälp med andra VVS-relaterade problem är en rörmokare i Nacka rätt person att kontakta. De kan hjälpa dig med allt från mindre reparationer till större arbeten och se till att allt fungerar som det ska. Så tveka inte att kontakta en professionell rörmokare i Nacka om du behöver hjälp med ditt VVS-system.

Rörmokare i Norrtälje – certifierad installatör

9 May 2023

Om du ska renovera ett äldre hus, måste du förmodligen dra in nya ledningar för varmt och kallt vatten. Anlita en rörmokare i Norrtälje för säker installation.

Att som hemmafixare försöka sig på att dra ledningar för vatten, kan vara ett säkert sätt att bjuda in framtida problem. Skulle något bli fel och vattenläckage uppstår kan kostnaderna bli skyhöga och inte nog med det. Ett försäkringsbolag kommer med största sannolikhet inte att ställa upp med någon skadeersättning.

Du har köpt ett äldre hus i vackra Roslagen. Huset har stor potential men har sett sina bästa dagar. Badrum och kök ska renoveras och delvis byggas om och detsamma gäller för tvättstugan. Du vet redan att kostnaderna för uppvärmning är höga. Förutom att isolera huset bättre vill du fixa uppvärmningen med en bergvärmepump.

Rörmokare för VVS-installationer

Du har inte ens tänkt tanken att själv göra VVS-arbeten. I stället tar du kontakt med en rörmokare i Norrtälje. En firma med certifierade rörmokare kombinerar teori och praktik. Du får råd om vilken typ av värmepump du ska installera för att lösa uppvärmningen. De installerar värmepumpen och ser till att radiatorer och ett eventuellt värmegolv får rätt temperatur. En rörmokare kan allt om shuntar.

Att bygga om och renovera våtrum kräver specialistkunnande som en rörmokare besitter. En slarvigt installerad tvättmaskin skulle kunna leda till översvämning och bör undvikas. Om våtrummen ska ha nya golv- och väggbeklädnader samordnar rörmokaren jobbet med en golvläggare. Skulle något problem med vatten och avlopp dyka upp framöver finns rörmokaren till din tjänst.

Pålitlig och kompetent rörmokare i Haninge - För en smidig badrumsrenovering

5 May 2023

När det är dags för badrumsrenovering eller installation av ett nytt värmesystem i Haninge, är det viktigt att anlita en pålitlig och kompetent rörmokare. En rörmokare, även kallad VVS-installatör, är specialiserad på installation av vattenledningar, värmesystem, badrumsrenoveringar, avlopp och andra VVS-arbeten. Att anlita en certifierad rörmokare är avgörande för att undvika problem med försäkringar eller fuktskador.

Välj en rörmokare med totalentreprenad

Vid en badrumsrenovering eller en renovering av en tvättstuga är det ofta nödvändigt att anlita flera olika slags hantverkare med olika kompetenser. Då kan det vara smidigt att välja en rörmokare som erbjuder totalentreprenad. Dessa rörmokare i Haninge samarbetar med andra hantverkare för att säkerställa en smidig och effektiv renovering.

Erfarenhet och referenser är viktiga faktorer

Precis som med andra hantverkare kan det finnas skillnader i kompetens och kvalitet bland rörmokare. Det är därför viktigt att undersöka deras erfarenhet och referenser innan man väljer vem man ska anlita. Genom att söka på VVS-företagens hemsidor och kontakta tidigare kunder kan man få en bättre uppfattning om rörmokarens kompetens och kvalitet.

Anlita en pålitlig rörmokare i Haninge

För att undvika problem med försäkringar och fuktskador är det alltid bäst att anlita en certifierad rörmokare vid alla typer av VVS-arbeten. Med hjälp av en pålitlig rörmokare i Haninge kan du vara säker på att ditt projekt kommer att genomföras på ett säkert och effektivt sätt. Tänk på att välja en rörmokare med erfarenhet och referenser, och vid behov en som erbjuder totalentreprenad för en smidig renovering.

Mer information om rörmokare i Haninge hos: rörmokarehaninge.se

Rörmokare på Värmdö tar hand om frysta rör

2 May 2023

När rören frusit där hemma under vintern, eller det blivit stopp i avloppet så är det bara att ringa din rörmokare på Värmdö som löser alla akuta situationer.

Det är inte alls kul när vattenledningarna frusit eller det blivit stopp i avloppet. Små skador kan lätt leda till större problem, och därför behöver man ta hand om problemet på en gång, så fort det händer. Vad skönt att veta att din rörmokare på Värmdö aldrig är långt bort.

Din rörmokare finns där i alla situationer. Det spelar ingen roll om det gäller nyinstallationer, eller byte av gamla rör och ledningar. Det är viktigt att hålla koll på dina gamla rör och ledningar, så att de alltid är i gott skick. Renovera med jämna mellanrum, innan olyckan kommer krypandes, så undviker du att slösa dyra pengar på skaderenoveringar.

Tips från din rörmokare

En sak som är viktig är att se till så att rören inte fryser till under vintern. När vatten fryser så expanderar det lite när det blir till is. Det betyder att rören, som inte är elastiska, kan spricka. När isen sedan tinar så forsar vattnet ut genom sprickorna, och skapar vattenskador. Håll huset på en grundvärme som gör att ledningarna inte kan frysa.

När det kommer till stopp i avloppet så finns det mycket du kan göra för att förhindra så länge som möjligt. Bara en sån sak som att borsta håret innan du duschar, och att inte spola ner till exempel tops och plåster i toaletten kan göra stor skillnad. Läs mer om rörmokare på Värmdö här: rörmokarevärmdö.se

Värmepumpar för en behaglig inomhusmiljö Göteborg

24 Apr 2023

Att ha en mysig komfortabel värme i sitt hem vill de flesta ha. Men det kan vara väldigt dyrt att värma upp hemmet, om man inte har värmepumpar i Göteborg.

Sven var så trött på att lägga alldeles för stora summor på att ha det varmt i sitt hem. Ibland kändes det som att det var värt att leva i kyla, för att få spara på en del av lönen. Givetvis var det inget som var hållbart eller kunde göras. Nu fick han helt enkelt förbereda sig inför nästa vinter som kom.

Sven bodde i ett äldre hus i Göteborg. Huset var dåligt isolerat och värmen bestod av direktverkande el. Kanske inte så konstigt att det blev dyrt i längden. Sven skulle lägga hela året på att rusta upp sitt hus och dessutom hitta en annan värmekälla som inte försökte ruinera honom varenda månad.

Investera i värmepumpar i Göteborg

Sven älskade att spara pengar och var inte den som gärna låg ute med stora summor. Men nu visste han att han var tvungen att göra en ordentlig investering. Den minsta, isolering, fixade han med själv. Men när det kom till att köpa och installera värmepumpar i Göteborg, då fick det gå via ett företag.

Trots att Sven var väldigt allmänt kunnig, så fick han inte lov att installera den själv. Det skulle göras av någon som var certifierad att få göra det. Sven visste att trots att det kostade en större summa vid inköp och installation, så skulle han få tillbaka pengarna tids nog.

Kontrollera luften med OVK-besiktning i Stockholm

6 Apr 2023

Obligatorisk ventilationskontroll, det är vad OVK-besiktning står för och det är precis vad det låter som. I Stockholm kan du få hjälp att göra OVK-besiktning.

Tänka sig hur det hade varit på sjukhus, där sjuka är för att ha en chans att bli friska, men där luften är för dålig. Dålig luft kan få vem som helst att må dåligt. Därför är det otroligt viktigt att den fungerar som den ska, framförallt på ställen som sjukhus och skolan.

För att veta att ventilationssystemet fungerar som det ska, så behöver man göra en OVK-besiktning. Det innebär att man kontrollerar systemet från grunden och ser till att allting är som det ska. Är det inte det, då får man underkänt och får ta hjälp med att lösa problemen. För luften måste vara bra, det finns inga andra vägar.

När måste en OVK-besiktning göras?

Handlar det om ett en- eller tvåbostadshus, så räcker det med att man gör en OVK-besiktning en gång. Detta är första gången innan systemet sätts i bruk. Men är det däremot skola, förskola eller sjukhus, då är det vart tredje år som gäller. Handlar det istället om kontor eller flerbostadshus, då är det sex år som gäller.

Det är upp till fastighetsägaren att se till att den blir gjord i tid. Det är även upp till den att se till att ta hjälp och lösa problemet om det skulle bli underkänt. Många gånger kan man få hjälp från samma företag som utför själva OVK-besiktningen.

Tips på värmepumpar som passar i Stockholm

27 Mar 2023

En värmepump är ett av de mest energisnåla och miljövänliga uppvärmningssystem man kan ha idag. Men vilka olika typer av värmepumpar passar i Stockholm?

En värmepump är ett av det mest miljövänliga och energisnåla värmesystem man kan ha, detta fast att en värmepump drivs med hjälp av el. En värmepump tar tillvara på den solenergi som finns lagrad i omgivningen runt fastigheten, i jorden, berggrunden, luften och vattnet. Vilken typ av värmepump man kan ha beror därför till stor del på hur naturen ser ut runt huset.

Även storleken på tomten och jordens sammansättning spelar roll. Fast viktigt när man väljer värmepump är även att ta hänsyn till hur stor konsumtion av värme och varmvatten som hushållet har. I Stockholm där det finns gott om berggrund passar en bergvärmepump bra, men även jordvärmepump, luftvattenvärmepump, luftluftvärmepump och sjövärmepump.

Anlita ett företag som även installerar värmepumpar

Att själv välja värmepump kan var svårt då det även gäller att beräkna vilken kapacitet den måste ha. Därför ska man ta hjälp av ett företag som är specialiserade på värmepumpar i Stockholm. Välj ett företag som erbjuder totalentreprenad och även kan hjälpa till med installationen samt att ställa in värmepumpen så att den fungerar perfekt.

Då gör de först en kostnadsfri besiktning av huset och tomten för att ta reda på vilken värmepump som passar bäst. Många gånger får man förslag på flera olika typer av värmepumpar. Då får man väga de olika värmepumparnas för- och nackdelar mot varandra när man fattar sitt beslut. För att läsa mer om värmepumpar så gör man rätt i att besöka varmepumparstockholm.com.

Rörmokare rycker ut i Hägersten

17 Feb 2023

Rörmokare i Hägersten är verkligen en räddare i nöden. Rycker ut i ur och skur för att hjälpa när det blir stopp i badkarsbrunnar eller när toan svämmar över.

Lena svor ilsket, för vilken gång i ordningen visste hon inte. Nästan varje gång hon tog ett bad blev det översvämning. Det var golvbrunnen under badkaret som kläggat igen. Så kom hon på ett sätt att låta vattnet rinna sakta ner och då funkade det. En gång eller så, sen var det kört igen.

Så hade hon stått där, halv tolv på kvällen.. Hon som skulle lägga sig tidigt. Istället stod hon där och torkade vatten som kunde fyllt en mindre sjö. Det hade varit i torsdags. Fredagkväll gick det inte ens och duschen på lördag var katastrof. Fem personer skulle duscha, så nu var hon tvungen att ringa rörmokaren trots att det var helg.

Världens bästa rörmokare

Medan hon väntade på att rörmokare i Hägersten skulle komma, förbannade hon sig själv att hon inte ringt tidigare. Hon borde förstått att det skulle bli så här. Så ringde det på dörren och hon fick sluta vältra sig i självömkan. Rörmokaren stod utanför med ett stort leende och Lena glömde bort att hon var sur och log tillbaka.

En kvart senare var han klar och samlade ihop sina saker. Rörmokaren, som visade sig heta Bengt, bad generat om ursäkt för att han hade smutsat ner hennes badrum. Men inte gjorde det något. Han var så himla trevlig att hon inte kunde låta bli att bjuda på kaffe som tack för att hon störde hans helg.

← Äldre inlägg