Varför gör man en badrumsrenovering?

Vad ska man tänka på när man gör en badrumsrenovering i Järfälla gällande inredning och ytskikt? Vad är viktigaste prioriteringen och varför gör man egentligen en renovering av badrummet?

Det kan finnas många anledningar till att man väljer att göra en badrumsrenovering i Järfälla. Man kanske har ett för litet badrum och vill bygga större, man kanske vill byta ut badkaret mot en duschkabin eller annan ändring i möblemang eller så kanske man tröttnat på ytskiktet och vill byta till något modernare. Vilken anledning som än finns till att man vill renovera i sitt badrum så kan renoveringen ändå bli ganska stor eftersom det är viktigt att fuktspärren är tät så att ingen fukt kan tränga ner i byggnaden. Och om anledningen till renoveringen är just att det finns en vattenskada eller ett mögelangrepp så får man förbereda sig på en renovering som kostar rejält med både tid och pengar.

Hur bör man tänka när man renoverar?

När man ska renovera sitt badrum så är det klokt att börja med att fundera ut vad man vill ha när det kommer till funktioner och hur man vill placera dessa. Kanske vill man byta ut ett badkar mot en duschkabin och därmed också få plats med en tvättpelare. Eller så är renoveringen helt av kosmetiskt syfte och man vill få in andra material eller färger i rummet. Men i badrum så gäller detsamma som i kök: funktion går före skönhet. En toalettstol som är placerad trångt eller en duschkabin som man nästan inte kan röra sig i kommer med tiden bli jobbigare än om färgen på kaklet är i fel nyans. Men man kan också få både skönhet och funktion. Detta under många år framöver, om man bara tänker igenom ordentligt hur man vill ha det i badrummet.

Hur får man ett snyggt badrum?

Efter att man planerat funktionerna som man vill ha i badrummet och gjort allting rätt när det kommer till våtrumsrenovering, nämligen rätt golv och tätning, så kommer man fram till det roligaste momentet, nämligen ytskiktet. Kanske väljer man en våtrumsmatta eller kakel och klinker. Eller så väljer man en lite ovanligare design med träpaneler. Vad man än väljer så är det viktigt att även här välja funktion när det kommer till fuktkänslighet, lätthet att rengöra, behagligt att stå på och luta sig emot och hur belysningen fungerar i kombinationen med ytskiktet. Kanske blir det för mörkt eller för ljust.

31 Jan 2020