Slipp hår i avloppet

En av de vanligaste anledningarna till att det blir stopp i avloppet är att hår och tvålrester blandas och klumpar ihop sig. Långa hårstrån som man tappar i duschen kan fångas upp med en hårsil som sätts i  avloppet, men kortare hårstrån från rakning slinker igenom och kan fastna nere i vattenlåset. Ju mer hår som fastnar, desto trögare rinner vattnet undan, och till slut har du en propp.

avlopp i duschen

Om du bruka raka benen och armarna i duschen eller badkaret så vet du antagligen detta. Och du vet också att det bildas proppar i avloppet ganska ofta. Om du vill slippa både rakning och att rensa avlopp så finns det en metod du kan överväga för att bli av med oönskad hårväxt permanent: Hårborttagning med laser.

Permanent borttagning av oönskad hårväxt

Hårborttagning med laser erbjuds på många skönhetssalonger och kliniker i Stockholm. Hårborttagningen sker genom en serie behandlingar med ungefär en månads mellanrum. Sex till åtta behandlingar brukar behövas, men det kan gå snabbare eller ta längre tid.

När man tar bort hår med laser växer håret inte tillbaka utan det försvinner permanent. Om du har hår på ställen av kroppen som du verkligen inte vill ha hår på är laser en bra metod för att bli av med det. Du måste dock vara noga med att välja en professionell och seriös klinik, för det finns tyvärr mottagningar som är mindre seriösa och där kunskaperna om metoden inte är helt hundra. Kontrollera att de är kliniken är med i Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, SHR. Det innebär att de anställda som ger behandlingen har den rätta utbildningen och kunskaperna.

 

Lasern måste vara rätt inställd

Om lasern är felaktigt inställd kan den ge brännskador, som ibland kan vara ganska allvarliga. Men rätt inställd ger den ett bra resultat och behandlingen gör inte ont. Det svider dock lite grann, och efteråt kan huden vara öm. Att smörja in sig med en sval salva kan vara skönt.

Det lasern gör är att den hettar upp hårsäckarna till 70ºC, vilket får hårsäcken att upphöra med hårproduktionen. För att behandlingen ska lyckas måste hårsäcken befinna sig i så kallat aktivt läge, när den producerar hår. Om den befinner sig i viloläge hjälper inte laserbehandlingen. Eftersom varje hårsäck har sin individuella cykel för när den är i aktivt och vilande läge måste flera behandlingar göras, så att alla hårsäckar kan träffas när de är i aktivt läge.

Var noga i valet av klinik

Vill du slippa fler stopp i avloppet på grund av hår som fastnat ska du verkligen överväga hårborttagning med laser. Men var noga med att välja en klinik i Stockholm som är medlemmar i SHR och som du vet inte fått några klagomål riktade mot sig. Sök på tidigare kunders erfarenheter av kliniken och om de kan rekommendera kliniken. Då är chanserna mycket goda att du ska få en bra laserbehandling som gör att du permanent får bort din oönskade hårväxt.

18 Apr 2018