Rörmokare rycker ut i Hägersten

Rörmokare i Hägersten är verkligen en räddare i nöden. Rycker ut i ur och skur för att hjälpa när det blir stopp i badkarsbrunnar eller när toan svämmar över.

Lena svor ilsket, för vilken gång i ordningen visste hon inte. Nästan varje gång hon tog ett bad blev det översvämning. Det var golvbrunnen under badkaret som kläggat igen. Så kom hon på ett sätt att låta vattnet rinna sakta ner och då funkade det. En gång eller så, sen var det kört igen.

Så hade hon stått där, halv tolv på kvällen.. Hon som skulle lägga sig tidigt. Istället stod hon där och torkade vatten som kunde fyllt en mindre sjö. Det hade varit i torsdags. Fredagkväll gick det inte ens och duschen på lördag var katastrof. Fem personer skulle duscha, så nu var hon tvungen att ringa rörmokaren trots att det var helg.

Världens bästa rörmokare

Medan hon väntade på att rörmokare i Hägersten skulle komma, förbannade hon sig själv att hon inte ringt tidigare. Hon borde förstått att det skulle bli så här. Så ringde det på dörren och hon fick sluta vältra sig i självömkan. Rörmokaren stod utanför med ett stort leende och Lena glömde bort att hon var sur och log tillbaka.

En kvart senare var han klar och samlade ihop sina saker. Rörmokaren, som visade sig heta Bengt, bad generat om ursäkt för att han hade smutsat ner hennes badrum. Men inte gjorde det något. Han var så himla trevlig att hon inte kunde låta bli att bjuda på kaffe som tack för att hon störde hans helg.

17 Feb 2023