När du vill renovera badrummet

Är du på gång att renovera om ditt badrum? Funderar du på vilket VVS-företag som du ska anlita? Här finns det både bättre och mindre bra hantverkare som det gäller att se upp inför, så att du inte råkar få hantverkare hem till dig som inte riktigt bryr sig om att göra arbetet till din belåtenhet. Vissa hantverkare tar ibland på sig för mycekt arbete, vilket gör att de lätt kan mista fokus. För den enskilda kunden är det inte roligt när den hängivna hantverkaren redan är på väg till nästa kund, innan hon, eller han, ännu håller på med ditt renoveringsarbete och inte bryr sig om att slutföra det tills du är nöjd. En duktig hantverkare, däremot är guld värd. Här kan du läsa om en sådan rörmokare i Uppsala.

Vad är viktigt när du ska renovera badrum?

Förutom den viktiga detaljen vilken hantverkare som ska ta hand om din köksrenovering, är det även viktigt att bestämma hur badrummet ska renoveras; vilka material vill du ha? Hur ska inrednignen se ut? Det bästa man kan göra innan man bestämmer sig är att göra, eller få en skiss över badrummet, helst i 3D så att du kan föreställa dig hur renoveringen kommer att se ut när den är färdig. Du kan till och med be en inredare att göra en sådan 3D skiss åt dig, så att hantverkarna och du själv vet hur det kommer att bli i slutändan. 

Hur använder du badrummet?

En viktig fråga som alla som ska renovera badrum bör svara på, är frågan om hur du använder badrummet. Vill du ha det till avkoppling (bastu, jacuzzi eller liknande)? Vill du bara se till att snabbt bli klar med dusch och påklädning? Beroende på hur du använder badrummet är det sedan lättare att bestämma utformingen av badrumsrenoveringen. Hur många som använder det är också viktigt, med tanke på hur många handfat man kanske ska inreda det med, och man ska dela av badrummet så att fler kan använda det samtidigt och så vidare.

Vilka material vill du inreda det i?

Här anser vi att det finns absolut fler material som man kan inreda det i, än endast kakel och klinker. Förra året har vi sett en hel del stenmaterial i inredningen och den trenden håller i sig även i år. Men varför begränsa sig? Varför inte inreda med träpanel och stenmaterial? Stenmaterial kan även vara i handfat, badkar och i duchstället. Vi har sett en del metaller också i badrum, framför allt när det har kommit till blandare. 

14 Jan 2019