Hitta ett byggföretag med VVS-kompetens

År av användning tar ut sin rätt på rören i våra badrum. De utsätts inte bara för vatten utan även ör kemikalier från skönhetsprodukter, skräp som åker ut med dusch- eller badvattnet och inte minst de proppar som uppstår och avger tärande partiklar och fräter på materialet. Förr eller senare måste de gamla rören bytas ut och nya sättas in. Kanske är det lika bra att genomföra en hel badrumsrenovering?

Renoveras relativt ofta

En badrumsrenovering bör genomföras åtminstone vart tjugonde år. Tjugo år är vad man kan räkna med i livslängd för de rör och tätskikt som finns i ett badrum. En familj på fyra hinner slita ganska rejält på materialen under denna tid. Många renoverar dock badrummet oftare än så. Ofta handlar det om att man flyttat till en ny bostad och helt enkelt inte gilla hur badrummet ser ut, eller bara vill ha det i så bra skick som möjligt innan man börjar använda det.

En badrumsrenovering måste vara fackmässigt utförd

Att utföra en badrumsrenovering är så klart lite mer komplicerat än att rensa avloppet, och man bör inte göra det själv, även om det är tillåtet. När det gäller VVS och arbete med tätskikt är det ytterst viktigt att arbetet blir fackmässigt utfört, annars kan det få allvarliga konsekvenser. Många bostadsrättsföreningar har till exempel som krav på att alla badrumsrenoveringar måste utföras av behöriga fackmän.

Totalentreprenad är helhetslösningen du behöver

Det bästa du kan göra när du behöver hjälp med att renovera ditt badrum i Stockholm är att hitta ett byggföretag som erbjuder totalentreprenad på badrumsrenoveringar. Det innebär att företaget har anställda inom alla yrkesområden som kommer ifråga när det gäller badrum, det vill säga snickare, elektriker, VVS-tekniker, plattsättare och målare. De ska dessutom ha erforderliga intyg och certifikat. Genom att anlita behöriga hantverkare får du mellan fem och tio års garanti på jobbet och dessutom ett kvalitetsdokument, som är ditt bevis på att badrumsrenoveringen är hantverksmässigt utförd. Detta dokument är en riktig värdehöjare på bostaden och guld värd i kontakten med försäkringsbolag och eventuella framtida spekulanter på bostaden.

En kontaktperson som håller i allt

Genom att anlita ett byggföretag på totalentreprenad blir jobbet utfört på smidigast möjliga sätt. Byggfirma står för koordinering och planering av arbetet och kan i princip vara med hela vägen från planering till färdigt resultat. Du har en och samma kontaktperson som alltid kan svara på hur arbetet fortskrider. Skulle du själv anlita alla hantverkare individuellt blir det så klart mycket krångligare, framför allt att se till att arbete hela tiden fortskrider och att undvika krockar. <här har du i ställe en arbetsledare som ser framåt och bokar in alla arbetsinsatser så att renoveringen hela tiden fortskrider enligt schemat.

Vänta inte för länge

Börjar ditt badrum se slitet ut? Blir det ofta stopp i avloppen eller har det till och med börjat droppa från gängdragningar och vattenlås? Anlita ett byggföretag med kompetens nog att ta sig an hela ditt badrum på en och samma gång. Att renovera badrummet gör att du höjer värdet på din bostad samtidigt som du undviker kostnader för att åtgärda fuktskador. På sikt kan renoveringen bli en riktig investering, men då gäller det att du ser till att arbete blir fackmässigt utfört av en firma med behöriga hantverkare. I Stockholm finns många bra byggfirmor att välja mellan, så det finns ingen anledning att vänta för länge.

1 Jun 2018