Förbättra din ventilation i Stockholm

När luften börjar bli dålig inomhus är det hög tid att kontrollera sin ventilation i Stockholm, så att man verkligen får ren luft att inandas i sin lägenhet.

I stora städer med mycket avgaser och utsläpp är det kanske ännu viktigare än annars att ventilationen i huset fungerar. Folk med allergier är extra utsatta om luften är dålig, men även om man inte har några luftrörsproblem, kan man ändå få huvudvärk om det är syrefattig luft. Se till att alla i huset mår bra, och se över ventilationen snarast om ni är lite hängiga.

Ibland går någon del av fläktsystemet sönder, och det är faktiskt inte säkert att man märker det. Det finns något som heter OVK, obligatorisk ventilationskontroll, och det ska göras med vissa mellanrum i bland annat hyreshus och offentliga lokaler. Det finns en orsak till det. Där många människor vistas måste luften hålla god kvalitet.

Ventilation kollas av proffs

Det är certifierade inspektörer som håller koll på luften. Det behöver inte vara fel på fläktarna, för det kan lika gärna vara smuts i ventilationsrören som orsakar dålig luft. Man kan hitta både fågelfjädrar och döda insekter när man inspekterar en ventilationsanläggning. I mörker och fukt trivs mikrober, och de följer med i ventilationsrören.

Det är därför viktigt att rengöra fläktar och byta filter. Bakom fläktgallret kan det dölja sig en hel del smutspartiklar som sedan följer med ut i luften vi andas. Låt din anläggning kollas upp av riktiga proffs, för det är en investering i din hälsa. Fixa din ventilation med hjälp av detta företag: ventilationstockholm.nu

14 Jul 2022