Flyttstädning – glöm inte avloppen!

När det är dags att flytta är just flyttstädningen inte det man mest ser fram emot. Ovanpå allt jobb med att packa och tömma vinds- och källarförråd och sedan bära och köra iväg alltsammans, ligger flyttstädningen där och gnager i bakhuvudet som ett illa emotsett slutmål. När man burit klart vill man ju ägna sig åt den nya lägenheten, inte ligga på alla fyra och gno i den gamla!

Ta hjälp av en städfirma

Ett bra tips är därför att anlita hjälp med flyttstädningen. I Stockholm finns en stor mängd duktiga och pålitliga städfirmor som erbjuder flyttstädning. När du anlitar en städfirma kan du vara säker på att städningen blir utförd av professionella yrkesutövare som vet vad de gör och inte slarvar. Det är inte speciellt dyrt med tanke på all den kraft och tid det sparar - faktum är att en flyttstädning av en normalstor trea i Stockholms innerstad efter RUT-avdrag inte kostar mer än ett par tusen. En kostnad man gärna tar, i alla fall om du frågar oss.

Synligt och osynligt

Vid en flyttstädning är det inte bara den synliga smutsen som ska bort, minst lika viktigt är att du ser till att alla avlopp är ordentligt rensade och rengjorda. Du kan ju själv föreställa dig hur det skulle vara att flytta till enlägenhet där vattnet tar lång tid på sig att rinna undan och det kommer dålig lukt från diskhon i köket. Inte fräscht. Och sedan att ovanpå det själv tvingas rengöra avloppet efter någon annan...

Det är viktigt att tänka på att de flesta städfirmor inte har avloppsrensning i sina standardavtal för flyttstädning, förutom med undantag av golvbrunnen i badrummet. Det är därför av stor vikt att du själv ser till att rensa avloppen om det är stopp, så nära flytten sm möjligt. Vissa städfirmor erbjuder avloppsrensning som tillval, så det är en möjlighet om du själv inte hinner eller ids med det.

Grundlig rengöring

För att ordentligt få bort tvålrester, hår och hudavlagringar som orsakat stopp i ett handfat krävs vanligtvis att du skruvar loss rören undertill och rensar och rengör dem för hand. Det är ett ganska otrevligt arbete som luktar illa och känns obehagligt. Det är mycket noga att du har en hink under rören när du skruvar loss rören, annars riskerar du att få hår och avloppsvatten över hela golvet, eller i värsta fall i badrumsskåpet om rören sitter inbyggda. Plasthandskar är också en bra idé.

I köket kan det fungera med någon form av propplösare, men om stoppet inte ger med sig efter upprepade behandlingar är det bara att ta på sig plasthandskarna där med. Eller vöerlåta det till städfirman mot en extra slant.

Kolla vad som gäller

Hör med din städfirma i Stockholm vad som ingår i deras flyttstädning, och kolla vad du kan göra för tillval. Är det mycket att tänka på med packning och organisering av flytten är det lika bra att låta städfirman ta hand om så mycket som möjligt. Då vet du att det blir ordentligt gjort och att de nya lägenhetsinnehavarna blir nöjda och inte kommer att klaga. Du vet också att du helt och hållet kommer att kunna ägna dig åt din nya lägenhet när du är klar med flytten. En skön känsla.

flyttstdning

3 Mar 2018