Fem anledningar att arbeta som rörmokare

Rörmokare är en yrkesgrupp som det råder hög efterfrågan på just nu. Oavsett om du så bor i Nynäshamn, Avesta eller Göteborg har du säkerligen goda chanser till att hitta ett arbete. Den höga efterfrågan bör också ha medverkat till att driva upp lönerna., som är goda i dagsläget. Rörmokare idag är ofta ganska välbetalda jämfört med hur det såg ut förr. Men lönen är inte den enda anledning att bli rörmokare – läs vidare för att veta mer.

1.    Stabilitet

Rörmokare kommer att behövas så länge det finns hus och avlopp. Även om byggkonjunkturen kan svänga, kommer det alltid behövas någon som kan underhålla och reparera. En rörmokare i Nynäshamn kanske arbetar mer med just underhåll och reparationer än någon i centrala Stockholm, som kanske arbetar mer med nybyggnationer.

2.    Börja tjäna pengar tidigt

Istället för att gå en tre- eller femårig högskoleutbildning, kan du börja arbeta direkt efter gymnasiet. Visserligen arbetar man då som lärling med en ganska låg lön, men det är ett praktiskt (och betalt) sätt att lära sig arbetet på. När den som är rörmokare är 25 år finns inga studielån att betala (som många jämngamla har), samtidigt som en bra lön ofta har erhållits vid den här åldern.

3.    Hög efterfrågan ger alternativ

Vill du jobba som rörmokare i Nynäshamn? Eller kanske i Norge? Den höga efterfrågan gör det enkelt att flytta dit du vill och arbeta där. Vissa i andra yrken, med spetskompetenser, kanske endast kan jobba i två av Sveriges storstäder till exempel. Som rörmokare har du dock goda möjligheter att arbeta var du vill i landet – oavsett om det så är i Nynäshamn eller i Norge.

4.    Variation

Arbetet som rörmokare behöver inte innebära att du åker hem till privatpersoner och lagar toaletterna hela dagarna (om det inte är det du vill, förstås). Rörmokare kan jobba i många olika typer av industrier. Till exempel behövs det kompetens som kan rita och designa avlopp för nybyggnationer eller för att besluta hur kommunens ledningar ska expanderas.

5.    Oberoende

Duktiga rörmokare kan välja att starta en egen firma för att bli mer oberoende. Att göra det här är inget ovanligt och kommer med flera fördelar. Förutom att du just blir mer oberoende, har du också större chans att påverka din lön. Något annat som många uppskattar är att man bara jobbar för sig själv – inte för någon annan.

6.    Håller dig i form

Jobbet som rörmokare kan hålla dig i form – både mentalt och fysiskt. Många och långa uträkningar om dagarna gör att du tränar hjärnan, medan det fysiska i jobbet håller din kropp i trim.

14 Nov 2017